Aktiviteetti: Snorklaus ja sukellus

Sukeltaminen Sharmissa on erittäin mukava ja suosittu harrastus. Vesi on erittäin kirkasta ja lämmintä. Meidän reissumme ajoittui kylminpään aikaan, ja silloinkin merivesi oli n. +23 asteista, kesäisin Punaisen meren vesi on jopa yli 30 asteista. Yleisillä rannoilla on hyvät snorklausmahdollisuudet, ja kannattaakin hankkia seuraavat välineet parhaan snorklauskokemuksen saavuttamiseksi: maski+snorkkeli (60-120 L.E), vesikengät (40-60L.E), vesikamera (80-150, riippuen haluaako salamavalon vai ei). Jos tuntee olevansa vielä pahempi vesipeto ja haluaa sukeltaa hieman syvemmälle, kannattaa myös hankkia räpylät (50-150L.E). Kaikkia näitä tarvikkeita saa lähes jokaisesta 'supermarketista' paikan päällä.

Kävimme päivän snorklausretkellä erään paikallisen sukellusklubin (Shark`s Bay Diving Club) kautta. Klubi sijaitsee Sharks Bayn rannalla, ja he tekevät niin laitesukellus- kuin snorklausretkiäkin joka päivä; lähtö oli aamulla klo 8, paluu klo 16. Mahdollista on tehdä myös puolen päivän matka, jolloin lähtö on vasta klo 12. Menimme veneellä Tiran saarille (tai pikemminkin laguuneille), jossa snorklailimme ja ihailimme kaloja ja koralleja. Tiran saaret ovat noin 45 minuutin venematkan päässä Sharks Baysta. 29 euron matkaan kuului välineet, 2 sukellusta oppaineen, lounas ja virvokkeet. Päätimme vuokrata sukellusmatkaamme varten hieman paremmat välineet, koska yleensä paikallisissa marketeissa myytävät maskit ovat hieman heikompaa laatua, jonka vuoksi merivettä saattaa mennä silmiin.

Matkatoimistot ja muut järjestäjät tekevät matkoja Ras Mohammedin vedenalaiseen kansallispuistoon, joka kaiken kuulemamme perusteella on erittäin kaunis paikka. Keskustelimme asiasta myös sukellusohjaajamme kanssa, mutta hänen mielipiteensä oli, että talviaikaan Tiran on parempi paikka snorklaajille, koska siellä ei tuule niin paljon. Shark`s Bay Diving Club tekee matkoja myös Ras Mohammediin.